Zo maak je de lekkerste Rocky Road

Zo maak je de lekkerste Rocky Road

Rocky Roads zijn een genot voor iedereen! Het dessert bestaat uit gesmolten chocolade, marshmallows, noten en in sommige gevallen gedroogd fruit. Maar hoe maak je nou een lekkere Rocky Road? Wij nemen jou in deze blog mee naar de oorsprong van de Rocky Road, het recept en varianten van deze lekkernij!

Bekijk ook onze Rocky Road kit, met alle benodigde ingrediënten en een receptenkaart.

Hoe zijn de Rocky Roads ontstaan?

De oorsprong van de Rocky Roads is eigenlijk een mooi verhaal. Ze zijn bedacht door de Aussies. Door de scheepsvaart, waar Australië afhankelijk van is, was veel snoepgoed gebroken. In plaats van het gebroken snoepgoed weg te gooien, besloten ze om hier gesmolten chocolade over te gooien. En lekker dat dit was!

In een mum van tijd werd deze creatie een immens populaire traktatie, zeker onder de goudmijnwerkers op het land. Hier dankt het ook zijn naam aan. Door de harde, hobbelige en ruwe wegen die zij moesten afleggen is deze lekkernij aan zijn naam gekomen. Dit heeft dus niks te maken met de hardheid van het dessert, die namelijk allesbehalve hard zijn. 

Rocky Road recept

Ingrediënten:

Rocky roads kit

- 150 gram chocolade naar keuze (puur is onze aanrader)

- 45 gram notenmix

- 15 gram mini marshmallows

 - 20 gram biscuitjes

- 200ml gecondenseerde melk

- 40 gram karamelblokjes (optioneel)

 

Bereiding:

1. Bekleed een kleine bakvorm/ovenschaal met bakpapier

2. Doe de chocolade in een pannetje samen met de gecondenseerde melk. Laat de chocolade smelten op een laag vuur tot een egale massa. Vergeet niet regelmatig te roeren.

3. Wanneer alle chocolade gesmolten is, voeg je alle overige ingrediënten toe. Roer deze goed en vlot door de chocolade en stort het vervolgens in de bakvorm.

4. Gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen over de vorm.

5. Zet de schaal opzij en laat het opstijven. Dit heeft wel enkele uren nodig. 

 

Rocky Road voor een speciale gelegenheid

Bak je ze voor een speciale gelegenheid of voor een feestdag? Pas hierop het recept voor de Rocky Road aan! Gebruik bijvoorbeeld gekleurde M&M's om er extra keur aan te geven, of gebruik witte chocolade (met kleurstof) om het uiterlijk nog vrolijker te maken! 

Hopelijk hebben we je met dit recept op de juiste weg kunnen zetten. Maak ook je eigen varianten hierop met je eigen behoeftes. Rocky Road is natuurlijk erg lekker voor tijdens te feestdagen. Ben je nog op zoek naar sinterklaascadeautjes? Neem vooral eens een kijkje bij onze gepersonaliseerde sinterklaascadeaus!

Terug naar blog