Goedkoop kruidnoten en pepernoten kopen

Goedkoop kruidnoten en pepernoten kopen

Snoepgoed hoort traditioneel bij Sinterklaas. De laatste maanden van het jaar staan in het teken van al het lekkers en de gezelligheid die deze feestelijke dagen met zich meebrengen. Hoewel Sinterklaas dit jaar pas op zaterdag 16 November aan zal komen in Vianen, ligt al het strooigoed al vanaf september in de winkels. Op Onlinegeschenken.nl kun je kruidnoten en pepernoten kopen in leuke geschenken, maar ook in grote hoeveelheden. 

Hoe zijn kruidnoten en pepernoten ontstaan?

De gevulde kruidnotenboot

Deze lekkernijen zijn al lange tijd geleden ontstaan. Sinds de zestiende eeuw is dit strooigoed al in omloop. Destijds werden ze ingezet om zoete kindertjes te verwennen. In deze tijd zagen de kruidnoten er wel anders uit, namelijk vierkant en waren ze lang niet zo smaakvol als dat ze tegenwoordig zijn. Het smaakte meer naar ontbijtkoek of peperkoek. Deze smaken veranderden in de loop der tijd. Het was de achttiende eeuw toen men ging experimenteren met specerijen uit het verre Oosten. Dit leidde tot het ontstaan van de huidige kruid- en pepernoten. De kruidnoten waren harder en waren dus ook beter geschikt om als strooigoed te gebruiken. Sindsdien is de populariteit van deze lekkernij alleen maar gegroeid. 

 Het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Er heerst zo af en toe nog wel is verwarring over wat kruidnoten en wat pepernoten zijn. In de volksmond vallen beiden namelijk onder pepernoten. Maar dit is niet juist, want er zit wel degelijk een groot verschil tussen. Kort gezegd zijn de pepernoten de brokjes peperkoek en de kruidnoten de bolletjes speculaaskoek. Hier zit een duidelijk verschil in structuur in. De kruidnootjes zijn dan ook vele malen populairder in Nederland.

Kruidnoten bestellen

Wij hebben een uitgebreid aanbod van geschenken met heerlijke kruidnoten erin. Of je nu kruidnoten in bulk zoekt, kant-en-klare cadeaus met kruidnoten of uitdeelzakjes verpakt in een grotere doos, wij hebben alle soorten en smaken van kruidnootjes voor een goedkope prijs! Onze top 5 producten met kruidnoten zijn:

  1. Sinterklaasboek met lekkernijen
    Bolletje kruidnoten uitdeelzakjes
  2. Weckpot met kruidnoten
  3. Bolletje kruidnoten uitdeeldoos 
  4. De gevulde kruidnotenboot
  5. Mok van Sinterklaas

 

De lekkerste kruidnoten

Bak je eigen kruidnoten

De lekkerste kruidnoten bak je natuurlijk zelf, maar elke bakker maakt ze anders. Afgelopen jaar kwamen de lekkerste kruidnoten van Bolletje vandaan, gevolgd door Van Delft. De kruidnoten van de Hema maken de top 3 lekkerste kruidnoten van 2023 compleet! Wil je je eigen kruidnoten maken? Kies dan voor de dikke mik bakzak en maak je eigen verrukkelijke kruidnoten. Een fijne Sinterklaas

Met deze kennis over kruidnoten en pepernoten maak kom jij niks tekort en haal jij de lekkerste kruidnoten in huis. Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor in de zak? Neem dan een kijkje bij de cadeaus voor kinderen

Terug naar blog