Hoe maak je je eigen ontwerp?

Hoe maak je je eigen ontwerp?

Bij een groot aantal producten kunt u uw eigen ontwerp toevoegen. Wij snappen dat dit concept niet bij iedereen bekend is. Vandaar dat we je meenemen in het stappenplan om zo duidelijk te maken hoe je een mooi ontwerp kan maken.

1. Het openen van het ontwerp

Bij het klikken op de blauwe button "maak hier uw eigen ontwerp" komt er een nieuw scherm in beeld. Hierin staat het formaat van het ontwerp met in enkele gevallen het standaard ontwerp hierin afgebeeld. In andere gevallen staat de fel oranje tekst "jouw tekst". Om het standaard ontwerp te verwijderen kun je op de afbeelding klikken --> Delete of klikken op het camerasymbool met een streep erdoorheen (zoals in de afbeelding rood omcirkeld). Dan wordt de achtergrond verwijderd.

2. De uitlijning van het ontwerp

Nu het standaard ontwerp is verwijderd, staat er een oranje belijning. Dit is de vorm en grootte van het ontwerp. Hierin kun je alles maken wat je wilt. 

3. Standaard ontwerp

Ter inspiratie hebben wij voor vele verschillende gelegenheden standaard ontwerpen gemaakt. Deze zijn te vinden onder "achtergronden". Kies hier je gewenste thema en neem een kijkje bij de ontwerpen. Zie je een leuke dan kun je deze gewoon aanklikken. Dan komt dit direct op jouw ontwerp te staan.

 

Het zou kunnen, afhankelijk van de vorm van jouw ontwerp, dat het standaard ontwerp niet direct past. Om het ontwerp passend te maken, staat er bovenaan het ontwerp een vierkantje, dicht gestippeld of met haakjes (zoals rood omcirkeld is in de afbeelding). Door hierop te klikken past het ontwerp zich aan naar de grootte van jouw ontwerp. 

4. Foto toevoegen aan je ontwerp

Je kunt ervoor kiezen om een foto aan je ontwerp toe te voegen. Dit kun je doen door een foto te uploaden. Dit kan je direct vanaf je apparaat doen, een foto van Instagram afhalen of ene foto van Facebook afhalen. Na uploaden hiervan kun je deze in het ontwerp plaatsen. Ook is het mogelijk om een afbeelding te creëren met AI. Geef je wensen aan AI door en geniet van de kracht en mogelijkheden van AI. Belangrijk wel om duidelijk te beschrijven wat je wilt. 

5. Tekst toevoegen

Heb je een leuke foto of ontwerp gevonden? Dan kun je er ook nog symbolen of tekst aan toevoegen. Dit doe je met de symbolen (rood aangegeven in de foto) die boven het ontwerp staan. Zo kun je nog extra kracht aan je ontwerp meegeven!

 

Hopelijk is de basis hiermee duidelijk geworden. Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig bij het ontwerpen? Neem dan contact op via de chat (tussen 9:00 uur of 17:00 uur) of stuur een mail. Wij nemen zo snel mogelijk contact op!

Back to blog