Wanneer is het de Dag van de Leidster 2024?

Wanneer is het de Dag van de Leidster 2024?

De Dag van de Leidster is een dag waarbij alle pedagogisch medewerkers in het zonnetje gezet worden. Deze dag is bedoeld om de waardering aan hun harde werk te tonen. Zij staan elke dag opnieuw klaar voor de ontwikkeling en zorg van onze kinderen. Maar op welke dag zetten we de Leidsters in het zonnetje? En wat zijn leuke cadeaus voor de Dag van de Leidster? Lees verder om daarachter te komen!

Wat is de Dag van de Leidster?

De Dag van de Leidster of ook wel de Dag van de Pedagogisch Medewerker genoemd, komt in Nederland ieder jaar terug. Zoals eerder genoemd is dit een dag waarop we de leidsters in het zonnetje zetten. Van kinderopvangcentra tot aan de buitenschoolse opvang, op deze dag verdienen zij de waardering voor hun belangrijke werk binnen de samenleving. 

Wanneer is het de Dag van de Leidster?

Agenda

Wij begrijpen dat je gewoon data wilt hebben voor deze dag. Dit jaar valt de Dag van de Leidster op 19 september 2024. Voor de komende jaren hebben wij alle data voor de Dag van de Leidster tot en met 2030 voor je op een rijtje gezet. Zet deze dagen dus alvast in je agenda!

  • Dag van de Leidster 2024: 19 september
  • Dag van de Leidster 2025: 18 september
  • Dag van de Leidster 2026: 17 september
  • Dag van de Leidster 2027: 21 september
  • Dag van de Leidster 2028: 20 september
  • Dag van de Leidster 2029: 19 september
  • Dag van de Leidster 2030: 18 september

Waarom zijn leidsters belangrijk?

Pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze kinderen. Ze bieden een stimulerende, maar vooral veilige omgeving waarin kinderen kunnen leren, groeien en spelen. Zij gaan verder dan alleen opletten en toezicht houden, zij ondersteunen de kinderen bij het ontwikkelen op sociaal, emotioneel en cognitief vlak. Laten we samen op deze dag zien dat we hun werk waarderen.

Top 6 leukste geschenken voor jouw leidster

Wil je je leidster bedanken met een leuk cadeau? Wij hebben de 6 leukste geschenken voor je op een rijtje gezet!

1. Goudstaafjes - Jij bent goud waard

Goudstaafjes per post


Deze heerlijke chocolade goudstaafjes zijn een leuke en smakelijke manier om waardering aan jouw leidster te tonen. Met de boodschap in het cadeau verwerkt staat deze stipt op 1.

2. Chocolade in blik voor leidsters

Chocolade in blik


Dit luxe matzwarte blik heeft een bedrukking speciaal ontworpen voor de Dag van de Leidster. Dit mooie blik is ook nog eens gevuld met heerlijke Belgische chocolade naar keuze!

 

3. Krijtmok voor leidsters

Krijtmok


Deze mooie krijtmok is persoonlijk, maar ook nog eens praktisch. Voeg er snoepjes naar keuze aan toe voor de ultieme ervaring in het cadeau. 

4. Je bent goud waard douchegel

Douchegel


Deze heerlijk ruikende douchegel is perfect om een welgemeend compliment te geven. Ook in dit cadeau staat de boodschap centraal en dat maakt dat dit geschenk niet te missen is in de top 6!

5. Waterfles gevuld met snoep

Waterfles

Een praktisch, lekker en leuk cadeau om te krijgen. Deze waterfles is gevuld met lekkere snoepjes naar keuze. Perfect voor iedere leidster. 

6. Maak je eigen tompouce

Maak je eigen tompouce


Met dit leuke pakket kan jouw leidster de keuken in om haar eigen zelfgemaakte tompouce te maken. Een leuke en smakelijke ervaring. In dit pakket kun je je eigen kaart toevoegen met een persoonlijke boodschap. 

Overige geschenken

De Dag van de Leidster valt dit jaar, zoals eerder gezegd, op 19 september 2024. Het is de perfecte gelegenheid om de pedagogisch medewerkers in het zonnetje te zetten. Over enkele weken staat ook de Dag van de Leraar voor de deur, op 5 oktober 2024. Ook hiervoor hebben we leuke geschenken. Kijk hier voor een leuk cadeau voor jouw leraar!

Terug naar blog