Hoe maak je een Sinterklaas Surprise?

Hoe maak je een Sinterklaas Surprise?

De feestelijke tijd van het jaar komt eraan en dat betekent dat het tijd is voor het maken van een Sinterklaas surprise! Voor velen is dit een hoogtepunt van de Sinterklaasperiode. Maar hoe maak je nu een originele en verrassende Sinterklaas surprise? In deze blog nemen we je stap voor stap mee in het proces van een Sinterklaas surprise maken en geven we je de beste surprise ideeën.

Wat is een Sinterklaas Surprise?

Een Sinterklaas surprise is een creatieve verpakking waarin je een cadeautje verstopt. Het is vaak een grappig of juist heel mooi kunstwerk dat past bij de persoon voor wie het bedoeld is. Het gaat niet alleen om het cadeau, maar ook om de moeite en creativiteit die je erin stopt. Dit maakt het geven en ontvangen van een surprise zo speciaal.

Stap 1: Inspiratie Opdoen

Sinterklaas Surprise maken

Voordat je begint met het maken van een Sinterklaas surprise, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Denk na over de interesses, hobby's en eigenaardigheden van de persoon voor wie je de surprise maakt. Surprise ideeën kunnen variëren van grappige tot prachtige creaties. Hier zijn enkele ideeën:

 • Een voetbal voor de sportliefhebber
 • Een boekenkast voor de boekenwurm
 • Een reuzenlepel voor de kookfanaat

Stap 2: Benodigdheden Verzamelen

Voor het maken van een Sinterklaas surprise heb je verschillende materialen nodig. Hier zijn enkele basisbenodigdheden:

 • Karton of stevig papier
 • Schaar en lijm
 • Verf, kleurpotloden of stiften
 • Decoratiemateriaal zoals glitter, stickers en linten

Afhankelijk van je idee voor de surprise, kun je extra materialen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan stof voor een knuffel of klei voor een beeldhouwwerk.

Stap 3: De Sinterklaas Surprise Maken

Nu begint het echte werk: het maken van je Sinterklaas surprise. Volg deze stappen om tot een geweldig resultaat te komen:

 1. Basisstructuur: Begin met de basisstructuur van je surprise. Dit kan een doos zijn die je omvormt of een vorm die je uit karton knipt.
 2. Vormgeven: Geef je basisstructuur de vorm die je wilt. Gebruik lijm en plakband om alles stevig vast te maken.
 3. Decoreren: Versier je surprise met verf, kleurpotloden en decoratiemateriaal. Zorg ervoor dat het past bij het thema dat je hebt gekozen.
 4. Cadeau Verstoppen: Vergeet niet het cadeau in de surprise te verstoppen voordat je de laatste versieringen aanbrengt. Dit is immers waar het uiteindelijk om draait!

Stap 4: Het Gedicht

Geen Sinterklaas surprise is compleet zonder een gedicht. Schrijf een grappig, lief of ondeugend gedicht dat past bij de ontvanger. Dit maakt de verrassing extra speciaal en persoonlijk.

Ideeën voor een leuke Sinterklaas Surprise

Hier zijn enkele leuke ideeën voor het maken van een Sinterklaas surprise:

 • De reuze smartphone: Voor de techneut, maak een grote smartphone van karton en versier deze met tekeningen van apps.
 • De schatkist: Voor de avonturier, maak een schatkist met een verborgen compartiment voor het cadeau.
 • De sneaker: Voor de sportieve types, knutsel een grote schoen waar je het cadeau in kunt verstoppen.

Ben je geen creatieveling, of heb je simpelweg geen tijd hebt om een surprise te maken? Dan kun je altijd nog een leuk sinterklaas cadeau van sinterklaasgeschenken.nl kopen, zoals het Sinterklaasboek met lekkernijen.


Boek

Sinterklaasboek met lekkernijen

Dit bijzondere geschenk is verpakt als het iconische boek van Sinterklaas zelf. Het boek bevat een smakelijke mix van zoetigheden die het hart van iedere ontvanger sneller zullen doen kloppen. Maak dit cadeau extra speciaal, door het te personaliseren met jouw eigen logo op de cover of inlay. Hierdoor wordt het een uniek en onvergetelijk geschenk, perfect als vervanging voor een surprise of voor bedrijven die hun werknemers of klanten willen verrassen met iets voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest!

Terug naar blog