Hoe maak je een creatief sinterklaascadeau?

Hoe maak je een creatief sinterklaascadeau?

Hij is weer in het land! De gezelligste tijd van het jaar breekt aan! Overal zie je pieten lopen, chocoladeletters liggen weer in de winkel en de grote kruidnootzakken zijn weer in de aanbieding. 5 December eindigt het feest met pakjesavond. Een avond vol met cadeautjes, gezelligheid en lekkers. Met een creatief cadeau maak je indruk op de ontvanger en laat je zien extra aandacht aan diegene te besteden. Maar wat zijn creatieve sinterklaascadeaus?

 

Wat is een creatief geschenk?

Met een creatief geschenk wil je een indruk achter laten op de ontvanger. Een zakje kruidnootjes of een mok gekocht bij de Hema. Dat zijn standaard cadeaus. Zij zijn blij met het cadeau, maar je wilt dat ze er over een jaar nog over praten. Je bent opzoek naar creatieve cadeaus en je roept je innerlijke inspiratie op. De kracht van een creatief cadeau ligt hem in de kracht van de emotie. Dat kan een cadeau zijn die een grote glimlach tovert, maar ook een leuke combinatie van kleine cadeautjes kan een positieve emotie oproepen.

Zelf maken of kopen?

Het is natuurlijk extra leuk als je een zelf gemaakt creatief cadeau hebt. Wij hebben dé tips om zelf een creatief cadeau te maken.

1. Denk niet groot, maar met gevoel

Tuurlijk is een groot en duur cadeau leuk. Maar een cadeau die een positief gevoel of herinnering oproept is minstens net zo leuk om te krijgen.

2. Verplaats je in de ontvanger Blik met strik

Denk hierbij aan hun hobby’s, wat ze leuk vinden, maar de belangrijkste: Wat diegene leuk vind om met jou te doen.

Voorbeeld: Jullie vinden het gezellig om samen een biertje of een wijntje te drinken. Doe een lekkere wijn in je cadeau of gebruik een wijnkistje als verpakking. Niet de grootste, maar degene die een gevoel of herinnering oproept.

3. Combineer je cadeaus

Door cadeautjes samen te verpakken, roep je meerdere emoties tegelijkertijd op. Door de vele emoties zal je geschenk niet snel vergeten worden.

4. Maak het cadeau persoonlijk

Baseer je cadeau op de ontvanger. Hebben jullie een leuke foto samen? Of heb je een speciale boodschap voor de ontvanger? Laat je product bedrukken of voeg sticker toe aan het geschenk.

5. Denk aan het uiterlijkDe kruidnotenboot

Voeg ook iets kleins toe om een onderwerp toe te voegen aan het cadeau. Dit kan zoals eerder gezegd een wijnkistje zijn, maar dat kan ook een pakjesboot zijn. Op die manier voeg je een onderwerp toe aan je cadeau en ziet het er mooi verzorgd uit.

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om zelf een creatief cadeau samen te stellen. En waarom zou je veel tijd en aandacht besteden aan een creatief cadeau als er genoeg andere creatieve pieten rondlopen? Wij bieden jou de uitkomst! Kijk op onze website voor samengestelde pakketten en maak deze persoonlijk door een sticker of kaart toe te voegen. De mogelijkheden verschillen per product.

Niet veel later dan Sinterklaas breken de kerstdagen al aan. Bekijk ook onze kerstgeschenken voor leuke en creatieve cadeaus!

Terug naar blog