Alles wat je moet weten over het EK 2024 in Duitsland

Alles wat je moet weten over het EK 2024 in Duitsland

Het Europese Kampioenschap van 2024 wordt gespeeld in Duitsland. Het EK is een toernooi waar iedere voetballiefhebber naar uitkijkt. Dit grote toernooi zal van start gaan op 14 juni. Het gastland zal het dan opnemen tegen Schotland om 21:00 uur in de Allianz Arena, het stadion van Bayern Munchen. De finale zal op 14 juli gespeeld worden in het Olympiastadion in Berlijn. 

Nederlands elftal

Nederlandse fans

Het Nederlands Elftal, dit EK onder leiding van Ronald Koeman, is ingedeeld in poule D. In deze zware poule zijn Polen, Frankrijk en Oostenrijk de tegenstanders. In deze volgorde worden de poulewedstrijden op 16 juni om 15:00 uur, 21 juni om 21:00 uur en op 25 juni om 18:00 uur afgewerkt. De speelsteden van het Nederlands Elftal zijn Hamburg, Leipzig en Berlijn.

Kansen 

Er doen 24 landen mee aan het EK, verdeeld over 6 poules van 4 teams. De nummers 1 en 2 gaan altijd door, de 4 beste nummers 3 gaan ook door naar de kwartfinales. De achtste finales worden over 4 speeldagen verspreid, van 29 juni tot en met 2 juli. Mocht Oranje eerste worden in de poule, wat een lastige opgave gaat worden, dan spelen ze op 2 juli hun achtste finale tegen de nummer 2 uit poule F. Mochten ze tweede worden in de poule spelen ze een dag eerder tegen de nummer 2 uit poule E.

Bekijk hier het speelschema en print deze uit om gedurende het toernooi alles bij te houden.

Sfeer in de woonkamer

Om de sfeer te verhogen tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal kun je het huis versieren, maar ook door wat lekkers op tafel te zetten. Bij hebben wat pakketjes samengesteld om de sfeer te verhogen tijdens de wedstrijden. Bekijk hier onze aanbevolen pakketjes:

Een oranje EK

Oranje EK

Een sfeerverhogend blik met een leuk label er omheen. Dit is de Nederlandse vlag, maar je kunt je eigen ontwerp maken. Met oranje versiering een wat lekkers voor tijdens de wedstrijd heb je met dit blik alles wat je nodig hebt om de wedstrijden van het Nederlands Elftal te kijken. 


Voetbal schort BBQ

BBQ schort

Een leuk schort om aan te trekken tijdens het barbecueën. Dit schort is volledig ontworpen in de stijl van voetballen. Met de benodigde accessoires voor een lekker stukje vlees is dit schort leuk voor iedereen die van voetballen en barbecueën houdt. 


EK juichpakket

Juichpakket

Een leuk blik voor tijdens het EK. Met dit oranje pakket kop je de voorzet direct binnen. In dit blik zit verschillende oranje versiering, maar ook 2 shotjes en chocolade voetballetjes. Leuk om op tafel te zetten en te delen met familie en vrienden. 

Support

Geniet van het EK in Duitsland met een van deze leuke oranje pakketten. Neem ook eens een kijkje bij onze volledige collectie van EK geschenken. Kijk met je familie of vrienden en biedt ons Nederlands Elftal de steun die zij nodig hebben om een goed toernooi te spelen. 

Terug naar blog